Bakkerij Allemeersch, Onze Visie en Missie

Onze Visie

Bij Bakkerij Allemeersch wensen we dat iedereen moet kunnen genieten van kwalitatieve en gezonde bakkerijproducten.

Onze Missie

Als familiaal en sociaal geëngageerd bedrijf wensen we onze klanten een aangename beleving te verzekeren zowel in onze winkels, via onze partners en bij de mensen thuis of op het werk.

Wij werken voor onze klanten als Bakkerij Expert: wij gaan steeds op zoek naar de beste manieren om bakkerijproducten te maken en aan te reiken, rekening houdend met de klant. Op deze manier willen we zo sociale relaties en de levenskwaliteit te verbeteren.

Om onze kwaliteit te garanderen, werken wij steeds met hoogwaardige producten en willen wij investeren in de lokale economie en lokale producten.

Onze Waarden vanuit een Rijke Geschiedenis…

Bakkerij Allemeersch is gevormd vanuit een rijke geschiedenis van meerdere generaties. De waarden die leven in de organisatie en bij de medewerkers, zorgen ervoor dat wij samen met passie kunnen klaarstaan voor onze klanten:

Authentiek
De medewerkers van Bakkerij Allemeersch zijn betrouwbaar, eerlijk en willen steeds kwaliteit leveren, zowel naar de klant als naar elkaar.

Klantgericht en Flexibel
Bij Bakkerij Allemeersch stellen wij ons flexibel op naar onze klanten, immers een lach op hun gezicht is onze mooiste beloning van ons werk.

Groeien
We zetten ons met volle goesting en passie in om te groeien als bedrijf maar ook als individu.

Doorzetten
Binnen Bakkerij Allemeersch helpen en ondersteunen we elkaar waar nodig en samen gaan we steeds op zoek naar oplossingen.

Over Bakkerij Allemeersch: Meer dan 60 jaar aan ambacht, toewijding en passie voor het vak…

Hoe het allemaal begon…

Vader Allemeersch haalde bewust zijn bakkersdiploma in Brugge Ter Groene Poorte.  Ambitieus als hij was trok hij, zoals veel West-Vlamingen die tijd, naar Brussel om zijn kans te wagen bij gerenommeerde bakkers als Robert BAELDE.

Bakkerij Allemeersch, opgericht in 1961 te Ukkel

Meneer Allemeersch was leergierig en had snel door dat hij dit ook zelf kon en samen met Mevrouw Allemeersch, die hem bijstond bij de administratie. Bakkerij Allemeersch opgericht 1961 te Ukkel. Reeds toen kwam de waarde doorzetten aan bod aangezien het hard werken was voor zowel Meneer Allemeersch als voor Mevrouw Allemeersch. Dit echter met een nobel doel: mensen gelukkig maken met goed en kwalitatief brood, taarten, patisserie en andere lekkernijen…
Naast het werken, kwamen er ook een heel aantal kinderen bij, klaar om mee te werken in de bakkerij:  Danny, Etienne, Nadine, Eddy, Rudy en Thierry.

Van kinds aan

Drie kinderen zijn er van kinds aan dicht bij betrokken geweest. Ze hadden al snel besloten om de zaak verder te zetten. Nadine startte in de winkel, Eddy en Thierry in de atelier. Ze hebben alle recepten, kennis en kunde meegekregen, en  een diploma behaald in de school CERA. Eddy koos voor de patisserie en Thierry voor de bakkerij.

De andere drie kinderen hielpen mee van in het begin. Het rondbrengen van de leveringen of tijdens de nacht in de productie, of later mee ondersteunen in de verkoop bij distributieklanten. Gaandeweg kwamen op die manier Etienne en Rudy ook mee in de zaak.  In die tijd werd er reeds samengewerkt als 1 familie, en werd er geregeld door nonkels, tantes, neefjes en nichtjes mee gewerkt. Ook tot op vandaag is werken in Bakkerij Allemeersch, werken in een grote familie.

Vandaag werken vijf van de zes kinderen in de zaak.

Het komt er steeds op neer de bezoekers te verwennen en ze een goed gevoel te geven als ze buiten komen.

Samenwerken als familie

Vaak wordt er wel eens gevraagd of het moeilijk is om met familie samen te werken. Het voordeel van met familie te werken is dat je elkaar natuurlijk door en door kent, je sterke kanten en werkpunten. Op deze manier kan er vlot geschakeld worden bij extra wensen van klanten die vragen om extra flexibiliteit.

De grootste meerwaarde

Naast de winkel in Etterbeek (Jourdanplein) startte de familie Allemeersch met distributie. Het uitleveren van producten naar andere bakkers. Vandaag worden de producten verkocht in 2 winkels, wordt er op schaal geproduceerd en geleverd aan verschillende bakkers en meerdere grote partners zoals scholen, ziekenhuizen en horeca klanten.

Bakkerij Allemeersch beschouwt de medewerkers als de grootste meerwaarde van de organisatie.

Mensen gelukkig maken

In deze tijden zorgen de maatschappij, de klanten en de markt voor extra interessante uitdagingen voor de bakkerijen:  De nodige normen aangaande voedselveiligheid, de vraag naar nieuwe en gezonde producten producten, een vlotte distributie en flexibiliteit in de leveringen en klantenservice. Deze uitdagingen nemen we met de nodige passie aan, met onze missie in ons visier:

“Wij wensen dat de mensen gelukkig worden door onze producten!”

Onze bakkerij is geëvolueerd van een plaats waar brood gemaakt wordt, naar een organisatie die de klanten wil verwennen met onze producten: Productie op schaal, Broodjes, Workshops, Bedrijfsbezoeken, Huur van Vergaderzalen, Recepties en komen Genieten van onze producten…want een tevreden klant, daar zetten wij graag ons beste beentje voor !

Het komt er steeds op neer de bezoekers te verwennen en ze een goed gevoel te geven als ze buiten komen.